Deutschland über alles - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

04/11/2014

Deutschland über alles

Τελικά επικράτησε το θέλημα του Δ' Reich, το οποίο αν ήμουν ιστορικός θα το ονόμαζα euroreich. Η Γερμανία δείχνει πανίσχυρη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η υπό την πλήρη καθοδήγησή της, νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτελεί βήμα προς βήμα το σχέδιο της επικράτησης των Γερμανικών συμφερόντων σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο.

Τελικά τόσο η Γαλλία, όσο και η Ιταλία υπέκυψαν στα πολλαπλά τραύματα που υπέστησαν από την "σύγκρουση" τους με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ότι αφορά στο θέμα του κρατικού τους προϋπολογισμού και έδωσαν διαβεβαίωση πλήρους συμμόρφωσης αλλά και υποταγής στα προστάγματα του euroreich.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τους τροποποιημένους προϋπολογισμούς της Γαλλίας και της Ιταλίας για το 2015 ύστερα από την απόφαση των δύο χωρών να περιορίσουν περαιτέρω τα ελλείμματά τους, τερματίζοντας έτσι μία διαμάχη μεταξύ των Βρυξελλών και των κεντροαριστερών κυβερνήσεων Παρισιού και Ρώμης που αποδείχθηκαν τελικά "κορώνες εντυπωσιασμού" και τίποτε παραπάνω. Οι κυβερνήσεις άλλωστε της Γαλλίας και της Ιταλίας δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια θεατρική παράσταση αντίρρησης σε ένα έργο με γνωστή εκ των προτέρων την κατάληξη.

Στα πρότυπα αυτών των κυβερνήσεων βαδίζει και η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση της Ελλάδας, που στο εσωτερικό φαίνεται να αλαλάζει εναντίον των Ευρωπαίων και στο εξωτερικό ήδη διαπραγματεύεται τη συνέχιση της ανίερης πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης. Αυτό δεν είναι ισχυρισμός δικός μου, αλλά σημερινό (4/11) δημοσίευμα του Reuters. Οι αλλαγές γίνονται μόνο από νέα πρόσωπα (και σαφώς δεν εννοώ δημοσιογραφίσκους, δασκαλάκους και ανεπάγγελτους τυχοδιώκτες που προβάλλουν διαρκώς εαυτούς και τα έργα τους) που έχουν αποφασίσει να βαδίσουν μπροστά με μοναδικό σκοπό την διατήρηση και όχι τη σωτηρία του Ορθόδοξου Ελληνικού πνεύματος. Το Ορθόδοξο Ελληνικό πνεύμα είναι η σωτηρία από μόνο του και αυτό θα σώσει το έθνος αν το διατηρήσουμε πρώτα στις καρδιές μας και μετά ως έθνος.

Συνεχίζοντας την είδηση μετά την αναγκαία, πιστεύω, διευκρίνηση, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jyrki Tapani Katainen σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν εντόπισε καμία περίπτωση "ιδιαίτερα σοβαρής μη συμμόρφωσης" και ως εκ τούτου δεν θα εκδώσει αρνητικές γνώμες. Να θυμίσω, πως εντελώς "δημοκρατικά", οι χώρες που απαρτίζουν την ευρωζώνη είναι υποχρεωμένες να καταθέτουν προσχέδιο του προϋπολογισμού τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον επόμενο χρόνο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους και να λάβουν την έγκρισή της. Σε αντίθετη περίπτωση, ο προϋπολογισμός δεν είναι έγκυρος κατά την Επιτροπή και αυτό επισείει κυρώσεις στη "μη-συμμορφούμενη" χώρα. 

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρισκόταν σε "διαβουλεύσεις" (ο σωστός όρος είναι πως έδινε διαρκείς υποδείξεις) με την Γαλλία και την Ιταλία, οι οποίες ανακοίνωσαν τελικά επιπρόσθετα μέτρα για την μείωση του ελλείμματος τους. Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως μετέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα (28/10) το Reuters, είχε χαρακτηρίσει τις επιστολές που έστειλαν Γαλλία και Ιταλία για τις τροποποιήσεις στα σχέδια προϋπολογισμού του 2015 «χρήσιμες και εποικοδομητικές» συνεισφορές σε μια διαδικασία που διασφαλίζει ότι οι προϋπολογισμοί ανταποκρίνονται στους στόχους της Ε.Ε. (εννοώντας της Γερμανίας). Heil euroreich λοιπόν...

Το παρόν το αφιερώνω ολόψυχα στην σημερινή ονομαστική εορτή του πολύ καλού μου φίλου Ι.Κ. που αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης και παρηγοριάς σε έναν πολύ δύσκολο και άνισο αγώνα για την επικράτηση ... της κοινής λογικής και του αυτονόητου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου