Ζητείται επειγόντως ΕΛΛΗΝΑΣ πολιτικός! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

25/11/2014

Ζητείται επειγόντως ΕΛΛΗΝΑΣ πολιτικός!

Οι μάσκες έχουν πέσει από καιρό και οι Αμερικανοί αποκαλύπτουν ποιες είναι οι πραγματικές τους προθέσεις στο θέμα του Κυπριακού όπου σαφώς υποστηρίζουν την Τουρκία. Έτσι, χωρίς ίχνος ντροπής και με περίσσιο θράσος επισημαίνουν «την ανάγκη να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις, προκειμένου να επιστρέψουν σε μια πιο εποικοδομητική διαδικασία», όπου εποικοδομητική διαδικασία κατ' αυτούς είναι το εξαιρετικά στημένο θέατρο που παίζεται κάτω από την καθοδήγηση του ΟΗΕ, τον οποίο είχε απορρίψει μετά πολλών επαίνων ο Κυπριακός λαός υπό την καθοδήγηση του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Οι Αμερικανοί θέλουν οι συνομιλίες διευθέτησης του Κυπριακού να αναζωογονήσουν τις προσπάθειες και να αναζητήσουν αμοιβαίες επωφελείς λύσεις, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Joseph Robinette "Joe" Biden στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ενημέρωσε τον Κύπριο πρόεδρο για τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan και τον πρωθυπουργό Ahmet Davutoğlu, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος, οι Biden και Αναστασιάδης «συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Και οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους για την επανένωση του νησιού σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία». Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν όντως ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε κάτι τέτοιο ή πρόκειται για την κλασική περίπτωση της Αμερικανικής προπαγάνδας. Αν, όμως, έκανε τέτοια δήλωση, πρόκειται τουλάχιστον για μια άστοχη παραδοχή μιας πραγματικότητας που δεν υπάρχει: Δεν υπάρχουν δύο κοινότητες στην Κύπρο! Υπάρχει η Κυπριακή Δημοκρατία και η περιοχή του ψευδοκράτους που καταπατά κατεχόμενο έδαφος της Κύπρου!

Το ποιος ήταν ο σκοπός του ταξιδιού του Αμερικανού αντιπροέδρου φάνηκε καθαρά στη δήλωσή του στην εφημερίδα «Haberturk»: «Η λύση του Κυπριακού θα συμβάλει στην ασφάλεια και την ευημερία όλης της Ανατολικής Μεσογείου και αυτό είναι σύμφωνο με τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Τουρκίας».

«Είμαι αποφασισμένος να υποστηρίξω τις συνομιλίες υπό την καθοδήγηση των Ηνωμένων Εθνών για την επανένωση του νησιού σε μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία» είπε ο Biden και τόνισε ότι «το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου ήταν ένα σημαντικό ξεκίνημα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε τις εργασίες μας προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο αντιπρόεδρος κάλεσε «όλες τις πλευρές να μειώσουν την ένταση στην περιοχή για να μπορέσουν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τη λύση. Αυτός που θα κληθεί να κάνει τα δύσκολα βήματα που θα φέρουν μία πραγματική λύση, είναι ο λαός της Κύπρου» κατέληξε υποκριτικά ο Biden.

Ελπίζω σε μια ανδρεία στάση της Κυπριακής και της Ελληνικής κυβέρνησης και να μην υπάρξει φτηνή επανάληψη των προδοτικών ενεργειών του 1974. Οι Αμερικανοί και οι Τούρκοι συνεχίζουν ότι ξεκίνησαν το 1974 και κλιμάκωσαν το 1975.

Ζητείται επειγόντως ΕΛΛΗΝΑΣ πολιτικός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου