Ο τζόγος δεν είναι ανάπτυξη! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

18/09/2014

Ο τζόγος δεν είναι ανάπτυξη!

Μερίδα του Γερμανόφωνου Τύπου αναπαράγει τηλεγραφήματα ειδησεογραφικών πρακτορείων σχετικά με το νέο βραχυπρόθεσμο δανεισμό της Ελλάδας, η οποία άντλησε εκ νέου 1,3 δις ευρώ μέσω τρίμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου.
Η Αυστριακή εφημερίδα "Die Presse" γράφει επικαλούμενη το Αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων: «Η καταχρεωμένη Ελλάδα ανησυχεί και πάλι για την εύρεση χρημάτων σε σύντομο διάστημα. Η χώρα ανέλαβε νέο χρέος στις κεφαλαιαγορές διάρκειας τριών μηνών με επιτόκιο ύψους 1,70%. Αυτό είναι χαμηλότερο από ότι τον προηγούμενο μήνα (1,75%), όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους προχθές, Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτές στην Αθήνα πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θέλει να έχει γεμάτα ταμεία ενόψει του νέου ελέγχου των ειδικών (τρόικα) στα τέλη Σεπτεμβρίου προκειμένου να μπορέσει να διαπραγματευθεί σκληρότερα.

Το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα από την Ε.Ε. λήγει με το τέλος του έτους. Μόνο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πληρώσει περισσότερα χρήματα βοήθειας μέχρι το 2016.

Λίγο πριν από μια εβδομάδα, η χώρα είχε δοκιμάσει στο όριο την συμφωνία ανταλλαγής τίτλων συνολικού ύψους € 1.620.000.000 από χρέους. Σε αυτή την προσπάθεια, διάρκειας τριών έως έξι μηνών χρεόγραφα ανταλλάχθηκαν με νέα κρατικά ομόλογα με μεγαλύτερη περίοδο ωρίμανσης τριών έως πέντε ετών.

Η Ελλάδα διέθεσε ομόλογα στις χρηματοπιστωτικές αγορές για πρώτη φορά τον Απρίλιο από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Η χώρα συνεχίζει με χρέος για μια περίοδο μεγαλύτερη των πέντε ετών με € 3.000.000.000 από τους επενδυτές. Τον Ιούλιο, η χώρα στράφηκε και πάλι στην αγορά κεφαλαίων και συνέλεξε € 1.500.000.000».

Χθες (17/9) περιέγραφα πως η Ρωσία βάζει τα θεμέλια της ανέγερσης, ή μάλλον καλύτερα της αναβίωσης, της αυτοκρατορίας της. Αντίθετα, η Ελλάδα έχει επιδοθεί σε ένα διαρκές προσχεδιασμένο παιχνίδι "τζόγου" το οποίο δεν επιτυγχάνει τίποτε περισσότερο από το να αυξάνει διαρκώς το χρέος και την αναξιοπιστία της χώρας. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ανάπτυξης από τους κυβερνώντες (και πολύ περισσότερο από την αντιπολίτευση), παρά μόνο λογιστικά κόλπα και τεχνάσματα, ανελέητη φορολογία και επιβολή δια της βίας στους πολίτες του καθεστώτος της υπάρχουσας κατάστασης.

Έχω αναφερθεί ξανά στην ειδοποιό διαφορά μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας. Διαφορά που δεν θα καλυφθεί όσο στην κεφαλή της πατρίδας μας βρίσκονται υπάλληλοι ξένων συμφερόντων και όχι Έλληνες ηγέτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου