Αμερικανική προπαγάνδα ... εν Ελλάδι - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

20/09/2014

Αμερικανική προπαγάνδα ... εν Ελλάδι

Ενδυναμώνεται και επεκτείνεται η Αμερικανική προπαγάνδα στη χώρα μας με την παρουσία της Huffington Post και την δημιουργία της "Huffington Post Greece" με τη συνδρομή γνωστού ομίλου ενημέρωσης παρομοίου νοοτροπίας που ήδη δραστηριοποιείται στη χώρα μας. Την έναρξη της Ελληνικής έκδοσής του με έδρα την Αθήνα προγραμματίζει για φέτος το φθινόπωρο σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal. Η διαχείριση του Ελληνικού διαδικτυακού τόπου θα γίνεται σε συνεργασία με την εταιρεία 24Media, την Ελληνική εταιρεία ψηφιακών μέσων με έδρα την Αθήνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Huffington Post Jimmy Maymann δήλωσε ότι οι ενδείξεις αλλαγής πορείας της Ελλάδας, μετά την οικονομική κατάρρευσή της που πυροδότησε την κρίση στην ευρωζώνη, καθιστούν τη χώρα το προφανές επόμενο βήμα για την επέκταση της εταιρείας. «Έχουμε ήδη ξεκινήσει στις πέντε μεγάλες αγορές στην Ευρώπη», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι η HuffPost μπορεί να γίνει ένα βήμα για να αρχίσουν συζητήσεις σχετικά με την ανασυγκρότηση της οικονομίας». 
«Από τότε που αποφασίσαμε την παγκόσμια επέκτασή μας, ήθελα η HuffPost να έρθει στην Ελλάδα, ιδιαίτερα λόγω των δύσκολων καιρών που περνούσε η χώρα, αλλά θέλαμε να το κάνουμε με έναν τρόπο που θα είχε νόημα από επιχειρηματική πλευρά. Για μένα προσωπικά, είναι η απόλυτη επιστροφή στην πατρίδα», δήλωσε η Arianna Huffington, που είναι πρόεδρος και αρχισυντάκτρια της Huffington Post Media Group και έχει γεννηθεί στην Ελλάδα.

Η Huffington Post ανήκει στην εταιρεία AOL και άρχισε να επεκτείνεται εκτός των ΗΠΑ το 2011. Η επέκταση ξεκίνησε με την καναδική HuffPost, τη Βρετανική Huffpost το 2011 και συνεχίσθηκε το επόμενο έτος με κοινοπραξίες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία. Το 2013 η εταιρεία δημιούργησε νέες εκδόσεις για την Ιαπωνία, τη Γερμανία και τη Βόρεια Αφρική, ενώ το 2014 επεκτάθηκε στη Βραζιλία και την Κορέα. Τα sites έχουν τα δικά τους επιτελεία συντακτών ενώ οι διοικητικές λειτουργίες και το κομμάτι της διαφήμισης γίνονται σε συνεργασία με τοπικούς συνεργάτες.

Η Huffington Post Greece θα έχει έδρα στην Αθήνα και σχεδιάζεται να ξεκινήσει τον προσεχή Νοέμβριο. Το εγχείρημα υποστηρίζουν επίσης επιφανείς Έλληνες οικονομικοί εταίροι. «Η "The Huffington Post" αναδείχθηκε γρήγορα σε ένα πραγματικά μοναδικό και ιδιαίτερα καινοτόμο media brand, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και διεθνώς. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές ψηφιακό success story, που έχει τους αναγνώστες στο επίκεντρο. Θα αξιοποιήσουμε όλο μας το know-how και όλη μας την εμπειρία για να διασφαλίσουμε ότι το ίδιο θα συμβεί γρήγορα και στην Ελλάδα. Είναι προνόμιο για εμάς να συνεργαζόμαστε με την "The Huffington Post" στην Ελλάδα, στη γενέτειρα της Arianna», ανέφερε ο CEO της 24Media, του οποίου το όνομα σκοπίμως δεν αναφέρω. Τα σχόλια δικά σας! Προνόμιο να εργάζεται κανείς με την Αμερικανική προπαγάνδα!

Η Huffington Post Greece είναι η 3η διεθνής έκδοση που ανακοινώθηκε μέσα στον τελευταίο μήνα και αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο ενοποιημένο, παγκόσμιας εμβέλειας κέντρο τύπου της "The Huffington Post" το οποίο διαθέτει εκατοντάδες αρθρογράφους που συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο για να δημιουργήσουν περιεχόμενο σε 8 γλώσσες χρησιμοποιώντας μία ενιαία προσαρμοσμένη τεχνολογική πλατφόρμα. Υπολογίζεται πως το κέντρο τύπου της "The Huffington Post" θα καλύπτει 14 αγορές μέχρι το τέλος του 2015. Περίπου το 50% των αναγνωστών της "Huffington Post" σήμερα προέρχεται εκτός των ΗΠΑ.

Λύνεται, λοιπόν, το μυστήριο πως ένα απλό ειδησιογραφικό site που δραστηριοποιείται στη χώρα μας κατάφερε να διαφημιστεί τόσο πολύ, να εξαπλωθεί και να καθιερωθεί σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Τα Αμερικανικά κονδύλια υπέρ της προπαγάνδας ωρίμασαν και ήρθε η ώρα να εγκατασταθούν και επισήμως στη χώρα μας με μοναδικό σκοπό να επιβαρύνουν ακόμα πιο πολύ τον ήδη προβληματικό τομέα της ενημέρωσης των Ελλήνων. Μπορούμε να συνεχίσουμε απτόητοι τον ύπνο μας. Όταν ξυπνήσουμε η χώρα θα έχει αλλάξει παντελώς μορφή! Κανείς δεν θα ξέρει το πως, αλλά όλοι θα είμαστε το ίδιο υπεύθυνοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου