Enola gay - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

06/08/2014

Enola gay

Ο όρος gay δεν προξενεί ιδιαίτερα "χαρούμενους" συνειρμούς στο μυαλό των σκεπτόμενων ανθρώπων. Πέραν των σεξουαλικά διεστραμμένων, η λέξη αυτή μας φέρνει στο νου τον διάβολο του θανάτου που αφάνισε, σαν σήμερα 6 Αυγούστου, την Hiroshima και τρεις μέρες μετά (9 Αυγούστου) το Nagasaki της Ιαπωνίας. Το "Enola gay" το απόγευμα της 5ης Αυγούστου του 1945 φόρτωσε το "little boy" (αγοράκι) του θανάτου. Για να δείτε πόσο διεστραμμένο είναι το μυαλό των πολεμόχαρων Αμερικανών! Το χειρότερο όπλο που χρησιμοποιήθηκε ποτέ από άνθρωπο σε άνθρωπο, το ονομάτισαν με ότι το πιο αθώο υπάρχει! Η διαστροφή σε όλο της το μεγαλείο. Το πρωί της 6ης Αυγούστου του 1945, ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, της μεγάλης αυτής γιορτής της χριστιανοσύνης, οι "χριστιανοί" Αμερικανοί αποφάσισαν να δείξουν στην ανθρωπότητα τον Θεό στον οποίο πιστεύουν: Τον "θεό" του θανάτου και της εκδίκησης.

Το "Enola gay" ξεκίνησε από το νησί Tinian με προορισμό την Ιαπωνία. Στόχος του ήταν η πόλη της Hiroshima.
08:05' To "Enola gay" βρίσκεται πάνω από την Χιροσίμα.
08:13' To "Enola gay" παίρνει εντολή να αφήσει το "litlle boy"
08:15' Το "little boy" αποκολλάται από το αεροπλάνο κι αρχίζει να πέφτει αργά με αλεξίπτωτο προς την Hiroshima.
08:16':02" Το "little boy" πυροδοτείται με ηλεκτρονικό μηχανισμό σε ύψος 600 μέτρων πάνω από την Hiroshima. Η πρώτη ατομική βόμβα σκάει στον ουρανό της Ιαπωνικής πόλης σκορπίζοντας το θάνατο και τη φρίκη στην ανθρωπότητα...

Η σημερινή γιορτή μας μιλάει για το φως που είδαν οι μαθητές του Χριστού στο όρος Θαβώρ και τους γέμισε χαρά και ζωή. Το αντίστοιχο εκτυφλωτικό φως που έχει να επιδείξει ο άνθρωπος σκόρπισε το θάνατο, τη φρίκη και τον αποτροπιασμό! Οι μαρτυρίες των επιζώντων μιλούν για ένα εκτυφλωτικό έντονο φως. Μπορεί να υπήρξε και ήχος, αλλά κανείς δεν τον άκουσε... Η αρχική λάμψη έφερε μία σειρά από δεινά. Πρώτη ήρθε η θερμότητα. Κράτησε μονάχα μια στιγμή, αλλά ήταν τόσο έντονη που έλιωσε τα κεραμίδια στις στέγες, καρβούνιασε σε έκταση σχεδόν δύο μιλίων τους τηλεφωνικούς στύλους κι έκανε στάχτη τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί κοντά σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μη μείνει τίποτε από αυτούς παρά μόνο οι σκιές τους καμένες πάνω στην άσφαλτο ή πάνω στους πέτρινους τοίχους. Σε μία ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων κάηκε το γυμνό δέρμα όλων των ανθρώπων.

Μετά το κάψιμο ήρθε η έκρηξη. Έκρηξη σαρωτική με κίνηση απομακρύνσεως από την πύρινη σφαίρα, με τη δύναμη ενός ανέμου 800 χιλιομέτρων την ώρα. Μόνο τα αντικείμενα που παρουσίαζαν ελάχιστη επιφάνεια αντιστάσεως (οι κουπαστές στις γέφυρες, οι σωλήνες, οι στύλοι) παρέμειναν στην θέση τους. Μέσα σ' έναν γιγάντιο κύκλο με διάμετρο 3,5 χιλιομέτρων τα πάντα είχαν γίνει συντρίμμια. Η θερμότητα και η έκρηξη προκάλεσαν και τροφοδότησαν φωτιές σε χιλιάδες σημεία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη, άρχισε να πέφτει μια παράξενη βροχή. Οι σταγόνες ήταν μεγάλες σαν καρύδια και μαύρες! Το τρομακτικό αυτό φαινόμενο προέκυψε από την εξάτμιση της υγρασίας της πύρινης σφαίρας και την συμπύκνωσή της στο σύννεφο που ανάβλυζε από αυτή. Καθώς το σύννεφο που είχε σχηματισθεί από τους υδρατμούς και τον κονιορτό της Hiroshima έφτασε σε μεγαλύτερο ύψος και σε ψυχρότερα στρώματα αέρα, οι υδρατμοί συμπυκνώθηκαν και έπεσαν κάτω σαν βροχή. Μετά την βροχή ήρθε ο μεγάλος "άνεμος της φωτιάς" που φύσαγε προς το κέντρο της καταστροφής, στροβιλιζόταν και μεγάλωνε την έντασή του καθώς θερμαινόταν ολοένα και περισσότερο από τις μεγάλες φωτιές. Ο άνεμος φυσούσε τόσο ορμητικά που ξερίζωνε πελώρια δέντρα από τα πάρκα στα οποία είχαν καταφύγει όσοι είχαν επιζήσει.

Ο απολογισμός ήταν τρομακτικός. Το "little boy" είχε σκοτώσει μέσα σε ελάχιστα λεπτά 78.150 ανθρώπους και είχε τραυματίσει 9.284. Άλλοι 13.939 άνθρωποι εξαφανίστηκαν εντελώς (κάηκαν, εξατμίστηκαν, έλιωσαν) και η επίσημη ανόητη ανθρώπινη στατιστική τους θεωρεί... "αγνοούμενους"! Η ατομική βόμβα στην Χιροσίμα εκτοξεύτηκε με την πεποίθηση ότι οι Ιάπωνες θα συνθηκολογούσαν αμέσως κι έτσι θα τελείωνε ο πόλεμος και θα αποφευγόταν η άσκοπη ... αιματοχυσία. Οι Ιάπωνες, όμως, δεν συνθηκολόγησαν. Στις 9 Αυγούστου του 1945 στις 12 το μεσημέρι οι Αμερικανοί έριξαν και δεύτερη ατομική βόμβα, αυτή τη φορά στο Nagasaki. Ο φρικτός απολογισμός: 36.000 νεκροί, 40.000 τραυματίες και το Nagasaki πλήρως ισοπεδωμένο.

Ένας από τους ανθρώπους που αμφισβητώ έντονα θεωρώντας πως η όλη συζήτηση γύρω από το πρόσωπό του είναι προϊόν διαφήμισης 100% κατασκευασμένο, είναι ο Albert Einstein. Ο εμπνευστής της συμφοράς (εάν και εφόσον αληθεύει η συμμετοχή του την οποία προσωπικά αμφισβητώ) είχε πει λίγο μετά την έκρηξη: «Δεν ξέρω πως θα γίνει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Δ' Παγκόσμιος Πόλεμος θα γίνει με πέτρες». Εξυπνάδες έχουν λεχθεί πολλές και από πολλούς. Αυτό που μένει είναι τα έργα. Δυστυχώς, τα έργα των ανθρώπων, τα έργα όλων μας, είναι στάχτη και φρίκη κι αυτό, από ότι φαίνεται, δεν μας προβληματίζει... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου