Τελεία στη σοβαρότητα - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

04/08/2014

Τελεία στη σοβαρότητα

Η Ελληνική πολιτική σκηνή παραπαίει... Νομίζω πως διανύουμε την απόλυτη παρακμή σε ότι αφορά στη χώρα μας. Το αδιέξοδο είναι μπροστά μας και χρειάζεται πλέον ο από μηχανής Θεός των αρχαίων Ελληνικών τραγωδιών για να μπορέσει να αλλάξει κάτι. Η πραγματικότητα φαντάζει τρομακτική: Κυβερνώντες που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα, αντιπολίτευση διαφορετικών αλλά και πάλι ξένων συμφερόντων και από εκεί και μετά ένας κωμικοτραγικός θίασος. Πάσης φύσεως αποτυχημένοι, καιροσκόποι, γραφικοί, εγκάθετοι, κατευθυνόμενοι, συνταξιούχοι του χώρου του θεάματος (δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, μοντέλα, κλπ.), οι περισσότεροι από αυτούς αναλφάβητοι ή παντελώς αστοιχείωτοι, χωρίς να μπορούν να εκφραστούν, χωρίς την παραμικρή αίσθηση του που βρίσκονται και τι επιδιώκουν, εμφανίζονται παρόλα αυτά με περίσσιο θράσος και ευαγγελίζονται την σωτηρία της Πατρίδος!

Τελείες, ποτάμια, ελιές, καμένοι, πνιγμένοι, μέτωπα, συναγερμοί, κυνηγοί, οικολόγοι, φωνές, κακό, φασαρία! Αυτά είναι τα συστατικά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην αποτυχημένη συνταγή της Ελληνικής πολιτικής σκηνής. Όλοι αυτοί φωνάζουν και διεκδικούν τα 5' δημοσιότητας που τους αντιστοιχούν προσφέροντας τις ιδανικές συνθήκες στους εργάτες του αφανισμού της Πατρίδος έτσι ώστε να επιτελέσουν ανενόχλητοι το έργο τους. Είναι ακίνδυνοι για το σύστημα και γι' αυτό κι αυτό με τη σειρά του, τους προβάλλει. Δεν απειλούν κανέναν, παρά μόνο εδραιώνουν τον απολυταρχικό καθεστώς της Ελλάδας. Οι ξένοι υπάλληλοι, που φαινομενικά είναι αντίπαλοί τους, τους πριμοδοτούν με προβολή στα καθοδηγούμενα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης. Τους δίνουν πεδίο δράσης και την ώρα που ο κόσμος αφελώς τους παρακολουθεί προσηλωμένος στο "νέο αίμα", εκείνοι συνεχίζουν ακάθεκτοι στο έργο τους που δεν είναι άλλο από την αναθεώρηση του Συντάγματος, την θέσπιση νομοσχεδίων και τροπολογιών που εξυπηρετούν ένα και μόνο σκοπό: την πλήρη παράδοση της χώρας στους Δυτικούς προτεστάντες χρηματοδότες τους. Κινήσεις που μπορεί να οδηγήσουν τον λαό να σκεφτεί και να ξυπνήσει από το λήθαργο διώκονται και αποσιωπούνται όχι μόνο από τους πολιτικάντηδες αλλά και από σύσσωμη την πνευματική ηγεσία του τόπου, μηδέ της διοικήσεως της Εκκλησίας εξαιρουμένης, των ακαδημαϊκών και των πανεπιστημιακών.

Έχουμε πάρει αψήφιστα σαν έθνος την σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε. Η επικαιρότητα βρίθει από γεγονότα που καταδεικνύουν την ανεξέλεγκτη πορεία της ανθρωπότητας προς την καταστροφή και οι Έλληνες είμαστε εγκλωβισμένοι στον κόσμο της Αλίκης, στη χώρα των θαυμάτων. Η παγκόσμια σκακιέρα έχει πάρει φωτιά και στην Ελλάδα αδιαφορούμε. Τα πράγματα μοιάζουν να είναι στον αυτόματο πιλότο που από καιρό είναι χαλασμένος και μας οδηγεί στη συντριβή. Για θυμηθείτε τι έλεγε ο Κώστας Βάρναλης και σκεφτείτε το πόσο δίκιο έχει:

Ξύπνα Λαέ, κι’ όλ’ οι Λαοί μετά σου,
να καθαρίσεις τα καθάρματά σου!
Τότε μονάχα θα ΄ναι αληθινά
κατάχρυσα ήλιος, θάλασσα, βουνά!

Τότε θα ΄χεις πατρίδα, θα ΄χεις δίκιο,
θα ΄χεις γνώμη και λόγο κι’ αίμ’ αντρίκιο.
Κι’ όλα δικά σου κι’ όχι των Ολίγων!
Όλα των δουλευτάδων, των κολλήγων!

Αλήθεια, τι άλλο περιμένουμε να συμβεί για να ξυπνήσουμε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου