Η κατάρα του πλανήτη - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

05/08/2014

Η κατάρα του πλανήτη

Για περισσότερο από ένα μήνα σύσσωμη η υφήλιος παρακολουθεί τις Ισραηλινές δυνάμεις να βομβαρδίζουν ανελέητα την Λωρίδα της Γάζας και να σκοτώνουν παιδιά και αθώους. Το έγκλημα είναι αποτρόπαιο και φρικιαστικό αλλά η κατακραυγή χλιαρή έως και ανύπαρκτη. Ο συναισθηματικά νεκρός άνθρωπος του 21ου αιώνα, θύμα της προπαγάνδας των μέσων ενημέρωσης, δεν αντιδρά στους βομβαρδισμούς σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών, κατοικιών. Δεν αντιδρά βλέποντας αθώα βρέφη, μικρά παιδιά, γυναίκες και αμάχους να πέφτουν θύματα της πιο παρανοϊκής γενοκτονίας στη σύγχρονη ιστορία. Που είναι ο οργανισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Διαφυλάττει τα δικαιώματα των πάσης φύσεως διεστραμμένων ή/και μειονοτήτων. Που είναι ο ΟΗΕ; Βάζει πλάτη στις ΗΠΑ για να επιτεθούν όπου εκείνες θεωρούν σκόπιμο. Που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση; Κυνηγάει μάγισσες (βλέπε Ρωσία) εγκλωβισμένη στην μεσαιωνική προτεσταντική νοοτροπία της. Που είναι η UNICEF; Κάνει εκδηλώσεις προβολής μεγαλόσχημων κυριών και επιχειρηματιών, προπαγάνδας και ενίοτε δρα ως "καθαρτήριο"Όλοι αυτοί είναι υποτελείς των ΗΠΑ κι οι ΗΠΑ, με τη σειρά τους, υποτελείς του Ισραήλ. Όλοι είναι οργανισμοί-βιτρίνες που το μόνο που εξυπηρετούν είναι η συγκάλυψη της ωμής βίας που κυριαρχεί στον πλανήτη. Το ίδιο και τα κόμματα και τα αποκόμματα της Πατρίδας μας που χρηματοδοτούνται έμμεσα ή άμεσα από το Ισραηλιτικό συμβούλιο

Η μεθόδευση με την οποία ξεκίνησε η κρίση στη Γάζα μπορεί να θυμίζει πολύ τις ΗΠΑ, αλλά πρέπει να δούμε τι κρύβεται πίσω από αυτό. Οι Αμερικανοί ως λαός δεν φημίζονται για την ευφυΐα τους. Απεναντίας οι Ισραηλινοί φημίζονται τόσο για την κοφτερή σκέψη τους, όσο και για τη σκληροκαρδία τους που φτάνει σε σημεία απανθρωπιάς. Αυτοί βρίσκονται άλλωστε πίσω από την όποια κίνηση έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ κι ας μη φαίνονται. Ακόμα και στην κρίση στην Ουκρανία, πίσω από τις ενέργειες της κυβέρνησης της Washington κρύβεται το Ισραηλινό lobby που την πατρονάρει και την καθοδηγεί. Οι Αμερικανοί δεν διαθέτουν την πώρωση και την κακία που διακρίνει τους Ισραηλινούς. Μη ξεχνάτε πόσο σκληροί φάνηκαν απέναντι στους εαυτούς και στα παιδιά τους, όταν στον καιρό του Χριστού καταράστηκαν τους εαυτούς τους με ότι χειρότερο: Να πάρουν πάνω τους αυτοί και όλες οι επερχόμενες γενεές το κρίμα του μεγαλύτερου εγκλήματος που έκανε ποτέ η ανθρωπότητα, αυτό της σταυρώσεως του Χριστού!

Για "πολλές ενδείξεις" εμπλοκής του Harakat al-Muqāwama al-Islāmiyya («Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης» γνωστό ως Χαμάς) μίλησε ο υπουργός των Εξωτερικών των Η.Π.Α., John Forbes Kerry, του οποίου η πολιτική ηλιθιότητα ξεπερνάει και αυτή του πρώην προέδρου George Walker Bush junior. Με σημαία τις "πολλές ενδείξεις" αυτή τη στιγμή συντελείται μια γενοκτονία και το άλλοθι είναι το κυνήγι της τρομοκρατίας. Η πάγια τακτική, αυτή που προστάζει η "ενοχή εξ υπαινιγμών" έχει ως αποτέλεσμα την καταδίκη σε εξαφάνιση ενός έθνους ολόκληρου. Το Ισραήλ αποφάσισε να ξεκαθαρίσει το Παλαιστινιακό ζήτημα με τον τρόπο που επιθυμεί, την χρονική στιγμή που το συμφέρει και γι' αυτό θα κάνει τα πάντα. Δεν θα σταματήσει αν δεν πετύχει το σκοπό του. Σκοτώνει τα μικρά παιδιά και αφανίζει από τη ρίζα το Παλαιστινιακό έθνος κι όλα αυτά σε αντιστάθμισμα τριών εφήβων που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως απήγαγαν και σκότωσαν οι Ισλαμιστές αντάρτες.

Προσυπογράφω και απαντώ στον προβληματισμό του Roberts: θα ήταν ο κόσμος ένα ασφαλέστερο μέρος με λιγότερους θανάτους, καταστροφές, εκτοπισμένους πληθυσμούς και περισσότερη αλήθεια και δικαιοσύνη, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ δεν υπήρχαν; Πιστεύω πως ... ναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου