Roberts: Έχει μέλλον η Ρωσία (και η Ανθρωπότητα); - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

26/07/2014

Roberts: Έχει μέλλον η Ρωσία (και η Ανθρωπότητα);

Σε χτεσινό (25/7/2014) άρθρο του ο Dr. Paul Craig Roberts αναφέρεται, για ακόμα μία φορά, στον τρόπο με τον οποίο οι Η.Π.Α. καθοδηγούν τις παγκόσμιες εξελίξεις, δεν λογοδοτούν για τα εγκλήματα που διαπράττουν, έχουν πλήρως υποτάξει την Ευρώπη και ετοιμάζουν το "καίριο χτύπημα", όπως θέλουν να ελπίζουν, στη Ρωσία.

Ο Roberts αναρωτιέται στον τίτλο του άρθρου του "Έχει μέλλον η Ρωσία (και η Ανθρωπότητα);" για το μέλλον του πλανήτη. Από τη μία επισημαίνει την ιμπεριαλιστική στάση των Η.Π.Α. και από την άλλη στηλιτεύει την ολιγωρία της Ρωσίας που δίνει δικαιώματα για περισσότερες ασύδοτες κινήσεις στις Η.Π.Α. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτησή του στην οποία αναφέρει: «Αν η Ρωσική κυβέρνηση ελπίζει να αποτρέψει τον πόλεμο με την Washington, ο οποίος είναι πιθανό να είναι ο τελικός πόλεμος για τη ζωή στη γη, πρέπει να δράσει τώρα και να δώσει τέλος στο πρόβλημα στην Ουκρανία με την αποδοχή του αιτήματος των αυτονομιστικών επαρχιών να επανασυνδεθούν με τη Ρωσία. Μόλις ο S.2277 περάσει, η Ρωσία δεν θα μπορεί να ανακτήσει την κατάσταση χωρίς να αντιμετωπίσει στρατιωτικά τις Η.Π.Α., επειδή η Ουκρανία θα έχει δηλωθεί ως Αμερικανή σύμμαχος [...]

Η Washington έχει συνηθίσει να έχει ελεύθερο πέρασμα, που χορηγείται από τον υπόλοιπο κόσμο, για να δολοφονεί και να εξαπλώνεται και τώρα το χρησιμοποιεί εναντίον της Ρωσίας.

Το στοίχημα του Ρώσου Προέδρου Putin ήταν πως απαντώντας στην επιθετικότητα της Washington στην Ουκρανία με έναν αντι-προβοκατόρικο και λογικό τρόπο θα αποδείκνυε στην Ευρώπη ότι η Ρωσία δεν ήταν η πηγή του προβλήματος δεν λύνεται. Οι Ευρωπαϊκές χώρες είναι αιχμάλωτα έθνη. Είναι ανίκανοι να σκέφτονται και να ενεργούν για τον εαυτό τους. Θα υποταχθούν στη βούληση της Washington. Ουσιαστικά, η Ευρώπη είναι μια μηδαμινότητα που ακολουθεί τις διαταγές της Washington.

Αν η Ρωσική κυβέρνηση ελπίζει να αποτρέψει τον πόλεμο με την Washington, ο οποίος είναι πιθανό να είναι ο τελικός πόλεμος για τη ζωή στη γη, η Ρωσική κυβέρνηση πρέπει να δράσει τώρα και να δώσει τέλος στο πρόβλημα στην Ουκρανία με την αποδοχή του αιτήματος των αυτονομιστικών επαρχιών να επανασυνδεθούν με τη Ρωσία. Μόλις ο S.2277 περάσει, η Ρωσία δεν θα μπορεί να ανακτήσει την κατάσταση χωρίς να αντιμετωπίσει στρατιωτικά τις Η.Π.Α., επειδή η Ουκρανία θα έχει δηλωθεί ως Αμερικανή σύμμαχος.

Το στοίχημα του Putin ήταν λογικό και υπεύθυνο, αλλά η Ευρώπη τον οδήγησε στο να αποτύχει. Όσο ο Putin δεν χρησιμοποιεί την Ρωσική δύναμη για να δώσει ένα τέλος σ’ αυτά τα προβλήματα τα οποία η Washington του παρουσιάζει στην Ουκρανία ενώ εξακολουθεί να μπορεί, το επόμενο βήμα της Washington θα είναι να απελευθερώσει εκατοντάδες ΜΚΟ στο εσωτερικό της Ρωσίας για να καταγγείλει τον Putin ως προδότη για την εγκατάλειψη του Ρωσικού πληθυσμού στις πρώην Ρωσικές επαρχίες που οι Σοβιετικούς ηγέτες απερίσκεπτα παραχώρησαν στην Ουκρανία».

Σας παραθέτω την μετάφρασή μου σε ολόκληρο το άρθρο του Dr. Roberts:



Η αρθρογραφία του συνεχίζει και παρουσιάζει και νέα στοιχεία. Με τη σειρά μου θα τον ακολουθήσω με νέες μεταφράσεις. Η ελπίδα μου είναι να συμβεί και στη χώρα μας κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει τελευταία στις Η.Π.Α.: Ο κόσμος δείχνει σημάδια αφύπνισης και αντίδρασης επηρεασμένος αρκετά από τα γραφόμενα του Roberts. Είναι κρίμα να μην ακολουθήσουμε. Έχουμε μπροστά μας όλα τα εφόδια για να αντισταθούμε! Αρκεί να ξυπνήσουμε από το λήθαργο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου