Οι ψεύτικοι ηρωισμοί και η ένοχη σιωπή! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

07/07/2014

Οι ψεύτικοι ηρωισμοί και η ένοχη σιωπή!

Σε μία δραματοποιημένη κίνηση χωρίς προηγούμενο, ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Η. προσπάθησε να πείσει το πανελλήνιο για τις "αγνές και μαχητικές" προθέσεις του. Δεν πείθει κανέναν και επιπλέον οφείλει να γνωρίζει τόσο αυτός, όσο και οι λοιποί συνδικαλιστές και "εργατοπατέρες" της Δ.Ε.Η. πως η υπομονή και η ανοχή των καταναλωτών έχει τα όριά της. Εάν θέλουν να απεργήσουν είναι δικαίωμά τους, αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κατεβάσουν ούτε μισό διακόπτη σε μονάδες παραγωγής ρεύματος βυθίζοντας στο σκοτάδι αθώους και κλείνοντας σε ανελκυστήρες ανθρώπους που σε αντίθεση με αυτούς εργάζονται σκληρά. Είμαι ο τελευταίος που θα υποστηρίξω την σημερινή κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα κι ο τελευταίος που θα επικροτήσω φασιστικές ενέργειες όπως αυτές των συνδικαλιστών της Δ.Ε.Η. Εάν θέλουν να εκφράσουν την αντίδρασή τους ας κλείσουν το ρεύμα σε κυβερνητικά μέγαρα, σε υπουργεία και στη Βουλή! Ας χτυπήσουν τους υπαίτιους αντί για τους αθώους πολίτες οι οποίοι είναι μονίμως στο στόχαστρο είτε της κυβέρνησης είτε των συνδικαλιστών!

Όλοι αυτοί οι κύριοι απεργούν και διαμαρτύρονται μόνο όταν κινδυνεύει το κομματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους σε αμοιβή χωρίς εργασία! Δεν τους είδαμε να επαναστατούν τότε που η κυβέρνηση ενσωμάτωσε στους λογαριασμούς της ηλεκτρικής εταιρείας την αντισυνταγματική έκτακτη εισφορά! Τότε κανείς τους δεν μίλησε! Είναι πάγια τακτική των συνδικαλιστών στην συγκεκριμένη εταιρεία να απεργούν κάθε καλοκαίρι και μάλιστα πολλές φορές με αστείες προφάσεις, όπως αυτή στην απεργία του 2011 όπου ισχυρίστηκαν ότι παραβιάζεται ο νόμος για τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων που προβλέπει ότι ο κρατικός προϋπολογισμός καλύπτει τη διαφορά εσόδων-δαπανών του ταμείου, έναντι της ασφαλιστικής περιουσίας που αναγνωρίστηκε ότι είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της Δ.Ε.Η. Έχω την αίσθηση πως τελικά πρόκειται για κυβερνητικό παιχνίδι το οποίο καλύπτει ενεργειακό έλλειμμα και το οποίο καλύπτει με "απεργίες"!

Επίσης και επειδή σαν λαός έχουμε πολύ ασθενική μνήμη θα ήθελα να κάνω την κρίσιμη ερώτηση με την αμύθητης αξίας απάντηση: Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής διώχθηκε ποινικά για άμεση συνέργεια σε απιστία κατ' εξακολούθηση κατά της Δ.Ε.Η. με ζημιά άνω των 150.000€, ηθική αυτουργία για απιστία κατ' εξακολούθηση με ζημιά άνω των 150.000€ και για κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση απάτη κατά της Δ.Ε.Η. με ζημιά άνω των 150.000€. Μάλιστα μετά την απολογία του, τού επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 60.000€. Όπως έγραφε στο ρεπορτάζ της η Έλενα Σιάνου τον Μάιο του 2013: "[...] Ενώ όμως ο κ. [σκοπίμως δεν αναφέρω το όνομά του] είναι υπόδικος παραμένει κανονικά στη θέση του και όχι μόνο αυτό αλλά εξελέγη πρόσφατα και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Η. Αυτό συνέβη λίγες ημέρες πριν την απολογία του στον ανακριτή και ενώ είχε ζητήσει και πήρε τελικά αναβολή για τις 26 Απριλίου. Καλά πληροφορημένες πηγές ισχυρίζονται πως η προθεσμία που ζήτησε ήταν μια μεθοδευμένη κίνηση ώστε να μεσολαβήσουν οι εκλογές για το Δ.Σ. της επιχείρησης.
Η εκλογή αυτή «προστατεύει» τον κ.[σκοπίμως δεν αναφέρω το όνομά τουκαθώς ως μέλος της διοίκησης δεν μπορεί να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο, όπως συμβαίνει με τις περιπτώσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων. Η εκλογή αυτή προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων καθώς ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος» (των εργαζομένων στο λιγνιτικό κέντρο Πτολεμαΐδας-Κοζάνης) Γ. Αδαμίδης κάνει λόγο για ανίερες συμμαχίες και χτυπήματα κάτω από τη μέση.
Ο κ. Αδαμίδης τόνιζε με νόημα πως χωρίς κανένα προηγούμενο επελέγη ο κ. [σκοπίμως δεν αναφέρω το όνομά του«ο οποίος είναι όχι μόνο υπόδικος (για το κακούργημα της απιστίας), αλλά και υπόλογος για την κατάντια της Ομοσπονδίας».
Η υπόθεση του κ. [σκοπίμως δεν αναφέρω το όνομά του] προκαλεί πληθώρα ερωτημάτων προς τη διοίκηση της ΔΕΗ".

Το δικό μου ερώτημα προς την συγκυβέρνηση, την αντιπολίτευση (και την οποία πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν και ισχυρίζονται ότι τον στηρίζει) αλλά και σε όλες τις δυνάμεις του κοινοβουλίου που σιωπούν είναι το εξής: Ποιους από όλους κρατάει στο χέρι ο συνδικαλιστής και παραμένει στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Η.; Πως είναι δυνατόν ενώ είναι υπόδικος να σχίζει το χαρτί της επιστράτευσης, να καλεί σε ανταρσία, να μη του επιβάλλεται καμία ποινή και να μη μιλάει κανείς; Γιατί παραμένει στο μισθολόγιο του Ελληνικού Δημοσίου κάποιος που έχει εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη και μάλιστα όταν αφορούν σε εξαπάτηση του οργανισμού στον οποίο εργάζεται; Τελικά τι σκοπό εξυπηρετεί στα παιχνίδια των πολιτικών μας ο εν λόγω κύριος; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου