Αργεντινή: Προσωπική έχθρα με θύμα ένα έθνος! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

31/07/2014

Αργεντινή: Προσωπική έχθρα με θύμα ένα έθνος!

Τυχοδιώκτης, ανήθικος, αδίστακτος, εκδικητικός, εγωιστής, εκβιαστής είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά που συνθέτουν ένα προφίλ που θα ταίριαζε στον 69 ετών οικονομικό εγκληματία Paul Elliott Singer, ο οποίος για λόγους προσωπικής εκδίκησης προς την πρόεδρο της Αργεντινής χρεοκόπησε ολόκληρη τη χώρα. Χρηματοδότης των Ρεπουμπλικάνων αλλά υποστηρικτής της δικής του ηθικής και πολιτικής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη στάση του απέναντι στα ομόφυλα ζευγάρια: Ο Singer είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών αφού ο γιος του είναι ήδη παντρεμένος με έναν άλλο άνδρα.

Ο Singer είναι επικεφαλής της Elliott Management Corporation. Η NML, μία από τις εταιρείες του ομίλου, απέρριψε το "κούρεμα" των ομολόγων το 2005 και το 2010 και αποφάσισε να οδηγήσει την υπόθεση στα Αμερικανικά δικαστήρια. Η δική μου, αστήρικτη από στοιχεία αλλά βασισμένη 100% στη λογική, υπόθεση είναι πως δεν θα προχωρούσε σε αυτή την κίνηση αν δεν ήταν σίγουρος πως μπορεί να "ελέγξει" την απόφαση του δικαστηρίου πριν καν αυτή εκδοθεί. Βάσει της δικαστικής απόφασης, η NML διεκδικεί 225 εκατομμύρια ευρώ. Η προσωπική περιουσία του Singer ξεπερνά το 1,5 δις δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Ίδρυσε την Elliott Management Corporation το 1977 η οποία σήμερα διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 11 δις ευρώ.

Ο ίδιος έχει ανοίξει προσωπικό μέτωπο με την πρόεδρο της Αργεντινής Cristina Fernández de Kirchner. Όπως αναφέρει χτεσινό (30/7/2014) δημοσίευμα της El Pais, σε κάθε επίσκεψή της προέδρου Kirchner στις Η.Π.Α. ο Singer τύπωνε φυλλάδια στα οποία κατακεραύνωνε την πολιτική της. Χαρακτηριστική της διαμάχης του με την πρόεδρο της Αργεντινής είναι η ιστορία της κατάσχεσης της φρεγάτας Libertad του Ναυτικού της Αργεντινής, στο λιμάνι της Γκάνας το 2012.
Το πλοίο είχε ολοκληρώσει η εκπαίδευση των ναυτών και κατευθυνόταν στο λιμάνι της Γκάνας ως ταξίδι ξεκούρασης του πληρώματος. Μόλις έφτασαν στο λιμάνι οι τοπικές Αρχές τους ενημέρωσαν ότι το πλοίο κατάσχεται μετά από εντολή της NML λόγω χρεών της κυβέρνησης.
Το πλήρωμα επέστρεψε ενώ το Libertad παρέμεινε στην Αφρικανική χώρα για 70 μέρες μέχρι που τα Ηνωμένα Έθνη δικαίωσαν την Αργεντινή, αποφαινόμενα πως το Δίκαιο της Θάλασσας δεν επιτρέπει μια τέτοια κίνηση.
Η φρεγάτα Libertad επέστρεψε πανηγυρικά στην Αργεντινή με την πρόεδρο να εκφωνεί πύρινο λόγο κατά των κερδοσκοπικών funds για τις πρακτικές τους. «Θα συνεχίσουμε τη μάχη, γιατί κανείς δεν θα πάρει τίποτε από την Αργεντινή με εκβιασμούς» είχε πει τότε η Cristina Fernández de Kirchner. 

Ο Singer εκτός από χρηματοδότης των Ρεπουμπλικάνων έχει μεγάλη επιρροή στη Wall Street, ενώ η Αργεντινή δεν είναι η μόνη χώρα από την οποία αποκόμισε τεράστια κέρδη. Στη δεκαετία του 1990, πάλι με δικαστικές αποφάσεις κατάφερε να εισπράξει 43 εκατομμύρια δολάρια από ομόλογα του Περού που είχε αγοράσει έναντι 8 εκατομμύριων δολαρίων. Συντελεστής κέρδους: 537,5% Θύμα; Ένα έθνος ολόκληρο!

Αναρωτιέμαι πόση δύναμη βρίσκεται σε χέρια παρανοϊκών και επικίνδυνων ανθρώπων. Πόσο εύκολα εξαγοράζουν συνειδήσεις και καταδικάζουν στη φτώχεια λαούς και έθνη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου