Το νέο μεγάλο λάθος της Δύσης - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

24/07/2014

Το νέο μεγάλο λάθος της Δύσης

Σε ένα πολύ μεγάλο λάθος θα πέσει τα προσεχή χρόνια η πολιτική της Δύσης που αναζητά απεγνωσμένα το κέρδος. Προσπαθώντας να επεκτείνει τις οικονομικές της δραστηριότητες και να βρει νέες πηγές κέρδους, ετοιμάζεται να επεκταθεί στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας την οποία πολλοί Δυτικοί οικονομολόγοι και τεχνοκράτες ήδη χαρακτηρίζουν ως "αναδυόμενη". Η Αραβική χώρα πρόκειται να ανοίξει για πρώτη φορά το χρηματιστήριό της σε άμεσες ξένες επενδύσεις, παρέχοντας πρόσβαση στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο στην περιοχή. Η χρηματιστηριακή αγορά της Σαουδικής Αραβίας, ύψους 530 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι διπλάσια σε σχέση με το χρηματιστήριο του Tel Aviv και αυτό φαίνεται να αρέσει ιδιαίτερα στις "πεινασμένες για κέρδος" αγορές της Δύσης. Οι επενδυτές ανυπομονούν να εκμεταλλευθούν τη συγκεκριμένη προοπτική, καθώς η κυβέρνηση της χώρας έδωσε το πράσινο φως στις ρυθμιστικές αρχές για να προχωρήσουν.

Στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας του Abu Dhabi (NBAD) δήλωσε ότι η εν λόγω αγορά «έχει πολλούς τομείς διαθέσιμους για να "παίξει" κάποιος, και πως με ύψος συναλλαγών 2-3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ημερησίως αναμένεται μεγάλος όγκος επενδύσεων από το εξωτερικό». Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Σαουδικής Αραβίας θα ανοίξει τη χρηματιστηριακή αγορά κατά το πρώτο μισό του 2015. Η άμεση επένδυση αυτή τη στιγμή επιτρέπεται μόνο σε πολίτες της Σαουδικής Αραβίας και πέντε άλλων γειτονικών κρατών του Κόλπου. Μια τέτοια κίνηση από τη Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να επιτρέψει τη διαφοροποίηση της οικονομίας της και την είσοδο της χώρας στο group των βασικών αναδυόμενων αγορών, όπως η Ινδία και η Βραζιλία.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί τη Σαουδική Αραβία μία από τις καλύτερες οικονομίες των G20 από πλευράς απόδοσης. Πέρυσι η ανάπτυξη της οικονομίας της άγγιξε το 4%, ενώ οι προοπτικές για το 2014 είναι ακόμα καλύτερες. Αυτό που δεν λογαριάζουν οι Δυτικοί, είναι ο θρησκευτικός παράγοντας: Οι μουσουλμανικές χώρες όσο πλούσιες και να είναι παραμένουν μουσουλμανικές. Απολίτιστοι και βάρβαροι λόγω θρησκείας (μόνο κατ' ευφημισμό μπορεί να σταθεί ο όρος θρησκεία δίπλα στη λέξη μουσουλμανισμός) δεν πρόκειται να ανεχθούν πολιτισμικό επηρεασμό από τη Δύση αλλά θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν τον "πολιτισμό" τους και σε όλους όσοι προσπαθήσουν ή θελήσουν να έρθουν σε συνδιαλλαγή μαζί τους.

Τα δολάρια των μουσουλμανικών αγορών θα εξαγοράσουν και θα αλλοιώσουν ακόμα πιο πολύ την ανερμάτιστη Δύση και τον παρακμάζοντα πολιτισμό της. Ήδη βλέπετε πως άνθρωποι που έχουν προσωπικό κέρδος αγωνίζονται για "τις θρησκευτικές ελευθερίες" και τα "ανθρώπινα δικαιώματα" αυτών που θεωρούν θρησκευτική προσταγή να σφάξουν και να φορολογήσουν αυτούς που δεν είναι μουσουλμάνοι.

Η Δύση κάνει ακόμα ένα μετέωρο ακροβατισμό και η πτώση της αναμένεται παταγώδης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου