Αυτή είναι η πολιτική που πολεμάει η Δύση - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

28/07/2014

Αυτή είναι η πολιτική που πολεμάει η Δύση

Έχω μελετήσει αρκετά και συνεχίζω να μελετώ την πορεία και την τακτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Vladimirovich Putin σε ότι αφορά τόσο στη διακυβέρνηση της αχανούς Ρωσίας αλλά και σε ότι αφορά στους χειρισμούς του στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν κρύβω πως με τα τελευταία άρθρα του Dr. Paul Craig Roberts (εδώ, εδώ, εδώ και εδώ) προβληματίστηκα αρκετά σχετικά με το εάν η στάση του Putin αυτή τη στιγμή είναι η ενδεδειγμένη ή έχει υποπέσει σε λάθη που θα του στοιχίσουν στο μέλλον. Η απορία μου λύθηκε από τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο, με την εξαιρετική ομιλία του στο Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας, την προηγούμενη Τρίτη 22 Ιουλίου στο Κρεμλίνο, στη Μόσχα. Για ακόμα μία φορά ο Putin μιλάει και συμπεριφέρεται ως πραγματικός ηγέτης, βαδίζει προγραμματισμένα και όχι αποσπασματικά, διατηρεί την ψυχραιμία του και κυρίως ασκεί την πολιτική που αυτός θεωρεί ενδεδειγμένη χωρίς να αμφιταλαντεύεται από τις διεθνείς εξελίξεις.

Παραθέτω την ομιλία του Ρώσου Προέδρου στην μετάφρασή μου και σας παροτρύνω να την μελετήσετε προσεκτικά. Οι επισημάνεις στο κείμενο δεν είναι του Ρώσου Προέδρου αλλά προσωπικές μου επιλογές.


Τα σημεία στα οποία μπορεί να σταθεί κανείς, να επισημάνει και να αναπτύξει είναι πάρα πολλά. Επί του παρόντος θα σταθώ σε ένα μόνο σημείο και θα αντιπαραβάλλω τη στάση του Ρώσου ηγέτη με αυτή των Ελλήνων πολιτικάντηδων. Διαπιστώνει (σωστά) ο Ρώσος Πρόεδρος: «[...] η Ρωσία δεν είναι, ευτυχώς, μέλος καμίας συμμαχίας. Αυτό είναι επίσης μια εγγύηση της κυριαρχίας μας.
Κάθε έθνος που είναι μέρος μιας συμμαχίας παραχωρεί μέρος της κυριαρχίας του. Αυτό δεν πληροί πάντοτε τα εθνικά συμφέροντα μιας χώρας, αλλά αυτό είναι δική της απόφαση. Αναμένουμε τα εθνικά έννομα συμφέροντά μας να είναι σεβαστά, ενώ οι όποιες διαμάχες, που υπάρχουν πάντα, να επιλυθούν μόνο μέσω διπλωματικών προσπαθειών, μέσω διαπραγματεύσεων. Κανείς δεν πρέπει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές μας υποθέσεις».
Στην Ελλάδα μονίμως οι πολιτικάντηδες που μας κυβερνούν επιδιώκουν την ένταξή μας κάπου: μία στο ΝΑΤΟ, την άλλη στην Ε.Ε., την τρίτη στην ευρωζώνη, την τέταρτη δεν ξέρω που αλλού. Αυτή η τακτική, όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο Ρώσος ηγέτης, είναι η "αλάνθαστη" συνταγή για να απολέσει ένα έθνος την εθνική του κυριαρχία. Είναι κατευθυνόμενη πολιτική, είναι σαφής εντολές που οι μαριονέτες υποχρεούνται να εκτελέσουν άλλως θα απολέσουν την εξουσία. Αντίθετα, ο ηγέτης δεν ακολουθεί προσταγές αλλά χαράσσει την πολιτική του και τον ακολουθεί η υφήλιος!

Η ομιλία του Ρώσου προέδρου δίνει πολλές ευκαιρίες και σημεία προς ανάπτυξη σε ότι αφορά τη σωστή και δομημένη πολιτική που πρέπει να έχει ένα κράτος, οπότε θα επανέλθω επί του κειμένου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου