Διαστρεβλώνοντας την αλήθεια! - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

23/07/2014

Διαστρεβλώνοντας την αλήθεια!

Ο Dr. Paul Craig Roberts έχει αναφερθεί πολλές φορές στον βρώμικο τρόπο με τον οποίο τα μέσα ενημερώσεως στις Η.Π.Α. (και όχι μόνο) δημιουργούν και καλλιεργούν την κοινή γνώμη διαστρέφοντας την αλήθεια. Ο ίδιος έχει εισαγάγει και χρησιμοποιεί τον όρο "presstitute" συνδυάζοντας τις δύο αγγλικές λέξεις "press" (Τύπος) και "prostitute" (πόρνη) και τον οποίο η πιο κοντινή μετάφραση και απόδοση που μπορώ να σκεφτώ στα Ελληνικά είναι η περίφραση "επί χρήμασι".

Σε προχτεσινό (21/7/2014) του άρθρο ο Roberts αναφέρεται εκ νέου στο θέμα του αεροπλάνου των Μαλαισιανών αερογραμμών που (κατά την άποψή μου) κατέρριψαν οι Αμερικανοί στα πρότυπα της 9/11 όπως την αποκαλούν οι ίδιοι ή της 11ης Σεπτεμβρίου όπως την γνωρίζουμε στην Ελλάδα. Ο Roberts εκφράζει βαθύτατη αγανάκτηση και προβληματισμό για την εφημερίδα "New Republic" (Νέα Δημοκρατία) και τον απροκάλυπτα μονομερή (και ενδεχομένως πληρωμένο) τρόπο παρουσίασης των γεγονότων. Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει στην μονομέρεια και τον προπαγανδιστικό τρόπο που παρουσιάζει τα γεγονότα η Νέα Δημοκρατία (και όχι μόνο), μόνο που εδώ δεν είναι εφημερίδα αλλά κόμμα το οποίο έχει τη δυνατότητα την μονομέρεια αυτή και την προπαγάνδα να την επιβάλλει στην καθημερινότητά μας!

Ο τίτλος του άρθρου του Roberts είναι "The New Republic Is Queen of the Presstitutes" (Η "Νέα Δημοκρατία" είναι η βασίλισσα του "επί χρήμασι" Τύπου). Σας το παραθέτω αυτούσιο στην μετάφρασή μου στα Ελληνικά (Οι επισημάνσεις στο κείμενο είναι δικές μου και όχι του Roberts):

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις, οι αυτονομιστές στο Donetsk παρέδωσαν τις αρχές της Μαλαισίας τα μαύρα κουτιά από το καταρριφθέν αεροσκάφος της Malaysian Airlines, τα οποία δείχνουν ότι εκείνοι που κατηγορούνται από την Washington και τα Δυτικά «επί χρήμασι» μέσα ενημέρωσης δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τα πραγματικά γεγονότα.

Πόσο πλήρωσε η CIA τη New Republic για να παρουσιάσει αυτό ψευδές άρθρο; Απάντηση: Μάλλον πολλά.

Στη δεκαετία του 1960 υπήρξε ένα εξέχον πνευματικό περιοδικό στο Λονδίνο, το Encounter (Αντιμετώπιση). Το περιοδικό είχε έναν διακεκριμένο εκδότη και πολλούς διακεκριμένους ανθρώπους που δημοσίευαν σημαντικά άρθρα. Κανένας δεν ήξερε ότι δημοσίευαν για την CIA κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου.

Εκ των υστέρων νομίζω ότι ο Wm. F. Buckley του National Review θα μπορούσε να είναι στο μισθολόγιο της CIA. Το περιοδικό πάντα φαινόταν να παίρνει τη θέση της CIA. Η New Republic προσποιήθηκε ότι ήταν ένα περιοδικό διαμαρτυρίας, αλλά δεν ήταν.

Το άρθρο της Julia Ioffe στην New Republic είναι μια συλλογή ανοησιών από σκοτεινές ιστοσελίδες, μερικές από τις οποίες θα μπορούσε να είναι επιχειρήσεις της CIA, και παραποίησης από την Ioffe των εκθέσεων από τα Ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Η Ioffe δίνει μια εντελώς ψευδή εικόνα των Ρωσικών εκθέσεων σχετικά με το καταρριφθέν αεροσκάφος. Κανείς δεν θα μπορούσε να κάνει ακούσια αυτό το λάθος.

Ως ένα άτομο που παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή τις Ρωσικές εκπομπές των μέσων ενημέρωσης και συχνά δίνω συνέντευξη στα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δεν αντελήφθην ποτέ καμία από τις ανοησίες που η Julia Ioffe παραμορφώνοντας αναπαράγει εσφαλμένα ως Ρωσικές ειδήσεις.

Αυτό που τα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν είναι οι εκκλήσεις του Προέδρου Putin για αντικειμενική και μη πολιτικοποιημένη έρευνα υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας. Αυτό που τα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν είναι οι δορυφορικές φωτογραφίες των Ουκρανικών πυραύλων Buk να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή όπου το αεροσκάφος ήταν πεσμένο. Το Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τα αιτήματα της Ρωσικής κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει η Washington τις δικές της δορυφορικές φωτογραφίες στην περιοχή που καλύπτει τον τόπο της αεροπορικής τραγωδίας. Τα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης επίσης προβάλλουν τις διαδρομές του Ουκρανικού μαχητικού jet που προσέγγισε το αεροσκάφος λίγο πριν από τη διάλυσή του.

Αυτά που αναφέρει η Δύση είναι αβάσιμες κατηγορίες, υπαινιγμοί και ψευδείς διαστρεβλωμένες δηλώσεις από ομοίους της Julia Ioffe.

Ακούστε αυτή τη δήλωση της Ioffe: Νομίζει ότι περιγράφει τα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αλλά περιγράφει τα Δυτικά "επί χρήμασι" μέσα ενημέρωσης των οποίων η ίδια αποτελεί μέρος: «Ο Ρωσικός χώρος των μέσων ενημέρωσης έχει γίνει τόσο ομοιόμορφος ενώ ανεξάρτητες φωνές έχουν τόσο πτοηθεί και περιθωριοποιηθεί λόγω του ότι δεν υπάρχει αντίλογος. Όταν δεν υπάρχει αντίλογος, εάν επαναλαμβάνεται κάτι αρκετά συχνά, τότε γίνεται αλήθεια».

Δεν έχουν ειπωθεί πιο αληθινά λόγια για τα Δυτικά "επί χρήμασι" μέσα ενημέρωσης και τη New Republic.

Το μόνο που θα προσθέσω στα λεχθέντα του Dr. Roberts είναι η φράση που στοιχειώνει τον πλανήτη εδώ και αιώνες: «Τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου