Ακόμα μια δικαίωση: Αυτός είναι ο πραγματικός φόβος της Ε.Ε. - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

06/05/2014

Ακόμα μια δικαίωση: Αυτός είναι ο πραγματικός φόβος της Ε.Ε.

Ακόμα μια δικαίωση των όσων προσπαθώ τόσο καιρό να αποτυπώσω με τη δύναμη της ηλεκτρονικής πέννας μου. Αυτή τη φορά δια στόματος του υπουργού εξωτερικών της Σουηδίας αποκαλύπτεται περίτρανα ο πραγματικός φόβος της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Ο Nils Daniel Carl Bildt υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας –ο οποίος διετέλεσε και πρωθυπουργός της Σουηδίας από το 1991 μέχρι το 1994- είναι τακτικός θαμώνας της Λέσχης Bilderberg (2006, 2008, 2009, 2013), του Council on Foreign Relations (CFR), της Trilateral Commission και ένας από τους αρχιτέκτονες της πολιτικής της Ε.Ε. για την Ανατολική Ευρώπη. Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ρωσία έχει αλλάξει προς το χειρότερο τα τελευταία χρόνια γιατί ενώ έδειξε σύμπνοια με τις «Δυτικές αξίες» κατά την πρώτη δεκαετία που ακολούθησε την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και προσπάθησε να τις επιβάλλει στους πολίτες της, η σημερινή της ηγεσία παίρνει μια σταθερή στάση κατά της Δύσης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Ρωσικό πρακτορείο REX.

Σύμφωνα με τα λόγια του Bildt, ο Vladimir Vladimirovich Putin καταδεικνύει την προσήλωσή του όχι στις παγκόσμιες αξίες, αλλά στις αξίες της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, κάτι που εκτός των άλλων έγινε σαφές και από ένα του post στο Twitter του. Η νέα αυτή συμπεριφορά κατά της Δύσης του Putin, βασίζεται στο βαθύ συντηρητισμό των ιδεών της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, είναι πεπεισμένος ο Nils Daniel Carl BildtΟ Σουηδός υπουργός, εξηγεί την επιδίωξη του Κρεμλίνου να καταστραφεί η Ουκρανική Ορθόδοξη εκκλησία και να συρθεί η Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη εκκλησία πίσω στις πτέρυγες του ελεγχόμενου Πατριαρχείου Μόσχας, με τον Putin να επιδιώκει να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο επί της Ουκρανίας. Αυτή καθεαυτήν η Ανατολική Ορθοδοξία, σύμφωνα με τον Bildt, είναι η κύρια απειλή για τον Δυτικό πολιτισμό. Όλα αυτά δεν αποτελούν ερμηνείες κάποιων φανατικών, αλλά τα αποτυπώνει πλήρως σε ρεπορτάζ που έκανε πριν δύο ημέρες (4/5/2014) το Focus.

Ο Nils Daniel Carl Bildt είναι γνωστός για τον ανθελληνισμό του, αφού όπου έχει υπάρξει αντίπαλος της Ελλάδας εμφανίζεται ως υποστηρικτής του (Σκόπια, Κυπριακό, Τουρκία), ενώ πρόσφατα προέκυψαν στοιχεία ότι είναι και πληροφοριοδότης των Αμερικανών. Ο Julian Paul Assange του «WikiLeaks», έδωσε το «πράσινο φως» στους συνεργάτες του να δώσουν στη Σουηδική εφημερίδα Expreseen απόρρητο τηλεγράφημα της Αμερικανικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη προς το State Department, από το οποίο προκύπτει ότι ο Bildt «συνεργάστηκε με την Αμερικανική κυβέρνηση με παράνομο τρόπο». Ο Nils Daniel Carl Bildt φέρεται να είναι πληροφοριοδότης των Αμερικανών από τα μέσα της δεκαετίας του 1970! και να στρατολογήθηκε από τον υπεύθυνο στρατηγικής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Karl Christian Rove με τον οποίο διατηρεί από παλιά φιλική σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου