Η διαστρέβλωση της αλήθειας - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

13/05/2014

Η διαστρέβλωση της αλήθειας

Βλέπουμε και διαβάζουμε πολλά στα μέσα ενημερώσεως της Πατρίδος μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως πίσω από ότι βλέπουμε, πίσω από ότι ακούμε και πίσω από ότι διαβάζουμε κρύβεται μια σκοπιμότητα. Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης, χωρίς προσμίξεις με παραμυθολογία, χωρίς πολιτική σκοπιμότητα, χωρίς να εξυπηρετεί συμφέροντα κάποιου χρηματοδότη. Ακόμα ένα τραγικό δείγμα της φασιστικής και καθεστωτικής εποχής στην οποία ζούμε. 

Στα μέσα ενημερώσεως -μάλλον παραπλανήσεως θα έπρεπε να πω αν θέλω να είμαι ακριβής- κυριαρχούσαν χτες (12/5/2014) αναφορές του ταξιδιού στη Ρωσία, του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο διακαώς οι ΗΠΑ επιθυμούν για επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας. Μια είδηση που διαστρεβλώθηκε όσο περισσότερο γίνεται. Διάβασα μάλιστα πως τον ζήτησε ο ίδιος ο Putin! Ψέμα μέγα και τεράστια ανακρίβεια σκοπιμότητας! Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στη Μόσχα για τις εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο 9 με 11 Μαΐου και όπου οι Ρώσοι γιορτάζουν και πανηγυρίζουν την νίκη τους ενάντια στον Hitler. Αυτό και μόνο! Τίποτε παραπάνω! Από εκεί και μετά, αυτό μετατράπηκε σε μια κίνηση εντυπωσιασμού και προσπάθεια εσωτερικής εκμετάλλευσης ενόψει εκλογών. Τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, έντυπα και ηλεκτρονικά, άφησαν την φαντασία τους ανεξέλεγκτη να οργιάσει και να δημιουργήσει σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που ενέπλεξαν μέχρι και αξιοσέβαστους πολιτικούς και επιστημονικούς άνδρες εντός και εκτός συνόρων! Για να μας πείσουν τι; Πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα σώσει την Ελλάδα; Πως; Παίρνοντάς την από το ευρώ και εισάγοντας την στο δολάριο; Γιατί αυτός είναι ο σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ! Η αλλαγή αφεντικού! ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν αφεντικό την Ε.Ε., ο ΣΥΡΙΖΑ τις ΗΠΑ κι όλοι μαζί πολεμάνε τον κοινό εχθρό των Ε.Ε. και ΗΠΑ: την Ελλάδα ως έκφραση της Ορθοδοξίας! Αυτό που όλοι θέλουν είναι μια Ελλάδα μικρή, χωρίς εθνική υπερηφάνεια, σερβιτόρο και υπηρέτη της Ευρώπης!

Την ίδια ώρα, στα ίδια μέσα, γινόταν λόγος και φασαρία για ένα "θεσμό" ντροπή για τη μουσική και διασυρμό του πολιτισμού. Ένα θεσμό που πρέπει να καταργηθεί γιατί μέσα από αυτόν η Ευρώπη περνάει κάθε μορφής ανώμαλου, ανήθικου, ανίερου και εξευτελιστικού μηνύματος. Είναι ο προθάλαμος της χαλάρωσης και διάλυσης του ήθους το οποίο ναι μεν στην Ευρώπη έχει εκλείψει τελείως, στην Ελλάδα όμως παλεύει να κρατηθεί. Κι όμως βλέπουμε τον ακατάπαυστο αγώνα που δίνουν τα μέσα συσκοτίσεως έτσι ώστε να αλλοιωθεί και να χαλαρώσει και στην Ελλάδα το ήθος των ανθρώπων. Αυτό, λοιπόν, κυριάρχησε στην χτεσινή ειδησιογραφία! Γιατί; Τι είχε να μας προσφέρει; Ποιος ο λόγος; Απλά για να παραπλανήσει και να αποσπάσει τα βλέμματα και την προσοχή όλων από τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και συμβαίνουν γύρω μας.

Τέλος, το τραγικό puzzle της Ελληνικής ενημέρωσης ολοκλήρωσαν κατασκευασμένα και αναληθή δημοσιεύματα που έντεχνα απέδωσαν στον σύγχρονο Άγιο της Εκκλησίας μας, τον Αγ. Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, απροκάλυπτα ψεύδη και ανακριβείς αναφορές που αφορούν -τάχα- στο πρόσωπο του σημερινού πρωθυπουργού ως σωτήρα του έθνους! Κι όλως τυχαίως αυτές οι αναφορές και τα κατασκευάσματα, λίγο πριν τις εκλογές! Όλως τυχαίως αυτά τα δημοσιεύματα από τις γνωστές-άγνωστες πηγές! Ιεράρχες και κληρικοί που -τυχόν- βρίσκονται πίσω από αυτό, φέρουν πολύ μεγάλη ευθύνη γιατί αποτελεί διαστρέβλωση του προσώπου ενός Αγίου της Εκκλησίας! Την ώρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός "έπαιζε" με το θρησκευτικό αίσθημα αφελών και ανοήτων που άκουσαν να τους λέει "Χριστός Ανέστη" και σαγηνεύτηκαν! Ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν -τάχα- την πίστη μας! Οι άνθρωποι που νομοθέτησαν κάθε τι που αποψίλωσε και το τελευταίο ίχνος Ορθοδοξίας από την καθημερινότητά μας, σήμερα επιδίδονται σε ένα crescendo ψηφοθηρικής εκμετάλλευσης ότι πιο ιερού έχει το Έθνος μας: της Ορθοδοξίας! Με την συνένοχη -δυστυχώς- στάση μερίδας (μικρής θέλω να πιστεύω) του κλήρου.

Φτάνει πια! Ζούμε στη χώρα του Peter Pan και της Αλίκης όχι των θαυμάτων αλλά των σημείων και των τεράτων! Δεν είναι δυνατόν να έχουμε πετάξει στα σκουπίδια τον θησαυρό που λέγεται λογική! Δεν είναι δυνατόν να έχουμε ξεπουληθεί τόσο πολύ και να μην αναγνωρίζουμε την αλήθεια από το ψέμα, το γνήσιο από το ψεύτικο, το φως από το σκοτάδι!

Θα επαναλάβω ακόμα μια φορά: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ! Όσο προλαβαίνουμε! Πριν γίνει κι αυτό τελείως λαπάς και δεν μπορεί πια να δουλέψει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου