Οι σύγχρονοι γενίτσαροι της Ε.Ε. - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

10/05/2014

Οι σύγχρονοι γενίτσαροι της Ε.Ε.

Έγραφα χτες για την "επικίνδυνη" -κατά τη γνώμη μου- έκθεση της Pearson. Είναι προφανής η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δημιουργήσει μια πανευρωπαϊκή πολιτισμική κουλτούρα και να εξαλείψει πλήρως κάθε τι που μαρτυράει εθνικό χρώμα. Είναι βέβαιο και ήταν σίγουρο πως δεν θα άφηνε τον τομέα της παιδείας χωρίς να παρέμβει και μάλιστα με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Αυτό που σήμερα επιδιώκει η Ε.Ε. είναι η δημιουργία μιας γενιάς που δεν θα έχει δεσμούς με τις ρίζες της, δεν θα γνωρίζει την έννοια εθνική ταυτότητα, θρησκεία, παραδόσεις, γλώσσα, αλλά θα είναι ο κύριος εκφραστής μιας πολυπολιτισμικής πραγματικότητας που στην ουσία δεν θα έχει κανένα πολιτισμό.

Αν σας φαίνομαι υπερβολικός, ακούστε τι δηλώνουν υπεύθυνα στελέχη του ΟΟΣΑ αρμόδιοι για το συγκεκριμένο ζήτημα: 
Η Ανδρούλλα Βασιλείου, επίτροπος αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας, δήλωσε: «Τα κράτη μέλη πρέπει να συνεχίσουν το έργο τους με σκοπό την αντιμετώπιση των χαμηλών επιδόσεων στη σχολική εκπαίδευση, ώστε να εξασφαλιστεί, ότι οι νέοι θα έχουν τις ικανότητες που χρειάζονται για να επιτύχουν στον σύγχρονο κόσμο. Τα αποτελέσματα μάς υπενθυμίζουν, ότι η επένδυση σε ποιοτική εκπαίδευση έχει θεμελιώδη σημασία για το μέλλον της Ευρώπης». Εξ οικείων τα βέλη!

Σε ανάλογο πνεύμα είναι και οι δηλώσεις του αναπληρωτή Γ.Γ. του ΟΟΣΑ Yves Camille Désiré Leterme -ο οποίος σημειωτέον έχει διατελέσει πρωθυπουργός του Βελγίου και της Flanders: «Σε μια παγκόσμια οικονομία, η επιτυχία δεν μετράται πλέον με βάση τα εθνικά πρότυπα και μόνο, αλλά και με βάση τα εκπαιδευτικά συστήματα που οδηγούν στις καλύτερες επιδόσεις. Τα αποτελέσματα για την ΕΕ υπογραμμίζουν, ότι ο ρυθμός βελτίωσης πρέπει να επιταχυνθεί, ώστε τα κράτη μέλη να μη φτάσουν να υστερούν έναντι άλλων οικονομιών».

Αλήθεια, τι δουλειά έχει ο ΟΟΣΑ σε θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση; Ξέρετε ποιος είναι ο ΟΟΣΑ; Αγγλικά λέγεται Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD). Μοιραία και λογικά προκύπτει το ερώτημα: Πως ένας καθαρά -υποτίθεται- οικονομικός οργανισμός ασχολείται με θέματα παιδείας; Πολύ απλά! Τα πάντα είναι πρόφαση και πρόσχημα! Είναι κάτι αντίστοιχο με την National Geographic που υποτίθεται πως είναι μια γεωγραφική εταιρεία και όμως κάνει ντοκιμαντέρ και προπαγάνδα σε θρησκευτικά, ιστορικά και εθνικά ζητήματα! Όπως βλέπετε η μέθοδος του καμουφλάζ κυριαρχεί στη σημερινή παγκόσμια πολιτική σκηνή! Τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται!

Έτσι ακριβώς γίνεται το σύγχρονο παιδομάζωμα! Έτσι ακριβώς ελπίζει και προσπαθεί η Ε.Ε. να φτιάξει τους δικούς της γενίτσαρους! Όσον αφορά στο κομμάτι που αφορά στα PISA tests, θα επανέλθω δημοσιοποιώντας την επιστολή που ενυπόγραφα απέστειλαν ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο προς τον Δρ. Andreas Schleicher, διευθυντή του προγράμματος Διεθνούς Αξιολόγησης Μαθητών του Ο.Ο.Σ.Α., με την οποία εκφράζουν τη βαθιά τους ανησυχία για τις επιπτώσεις των test PISA και απαιτούν την παύση τουλάχιστον του επόμενου γύρου των tests.

Το θέμα δεν κλείνει εδώ... το θέμα μόλις πήγε να ανοίξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου