Κύπρος: Νέο δείγμα της Ευρωπαϊκής "δημοκρατίας" - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

28/02/2014

Κύπρος: Νέο δείγμα της Ευρωπαϊκής "δημοκρατίας"

Οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να παραδίδουν μαθήματα δημοκρατίας... Μόλις το Κυπριακό κοινοβούλιο απέρριψε το νομοσχέδιο που είχε επιβάλλει η τρόικα και αφορούσε στις αποκρατικοποιήσεις, η Ε.Ε. περνάει στην επίθεση με τη γνωστή της απειλή: Δεν έχετε οικονομική στήριξη από τη "μαμά" Ευρώπη! Σύμφωνα με τον "Πολίτη", η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη την απόρριψη του νομοσχεδίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου, παρακολουθεί στενά την κατάσταση, ενώ υπενθυμίζει ότι η έγκριση του νομοσχεδίου αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Σάϊμον ‘Ο Κόνορ (ακόμα ένας διορισμένος, άγνωστος μέχρι χτες υπάλληλος ευρωπαϊκών συμφερόντων),  εκπρόσωπος του Αντιπροέδρου Όλι Ρεν, ανέφερε ότι η Κομισιόν λαμβάνει υπόψη την απόρριψη του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις, το οποίο αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. «Κατανοούμε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και επαναλαμβάνω ότι είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Αυτά παθαίνει κανείς όταν εκχωρεί το νόμισμά του, την εθνική του κυριαρχία και εντέλει και το δημοκρατικό του πολίτευμα στο έλεος της Γερμανογαλλικής συμμαχίας που με θράσος ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Έπεται συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου