Ουκρανία: αλήθειες και ψέμματα (μέρος δεύτερο) - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

23/02/2014

Ουκρανία: αλήθειες και ψέμματα (μέρος δεύτερο)

Ουκρανία: αλήθειες και ψέμματα, δεύτερο μέρος: Στο πρώτο μέρος προσπάθησα να σας θυμίσω γεγονότα τα οποία όλοι παρακολουθήσαμε, αλλά λίγοι, ενδεχομένως, θυμούνται και ακόμα λιγότεροι είχαν προσέξει όταν αυτά διαδραματίζονταν. 

Στις 25 Ιανουαρίου 2014, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς προσέφερε στον αρχηγό του μικρότερου κόμματος της αντιπολίτευσης, τον Αρσένι Γιατσένιουκ, την πρωθυπουργία σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στο Κίεβο. Άλλωστε ο Αζάροφ (ο πρωθυπουργός που ήθελε να αντικαταστήσει ο Ουκρανός πρόεδρος) είναι αυτός που κρατούσε υψηλούς τόνους με την ανυποχώρητη και κυρίως αδιάλλακτη στάση του. Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν την συμμερίστηκε, αλλά βλέπετε ο απώτερος σκοπός των υποκινούμενων διαδηλώσεων ήταν ο ίδιος, εξαιτίας της φιλορωσικής του πολιτικής. Ο Γιατσένιουκ είναι ο αρχηγός ενός από τα τρία αντιπολιτευόμενα κόμματα που πρωτοστατούν στις διαδηλώσεις, εκείνου της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο. Τα άλλα δύο είναι το Udar του Βιτάλι Κλίτσκο, o οποίος εμφανίζεται να έχει και τη μεγαλύτερη απήχηση, και το εθνικιστικό «Σβόμποντα» υπό τον Ολέγ Τιάγκνιμπο.

Σας θυμίζουν κάτι οι πολιτικοί συσχετισμοί; Μια γεύση από Ελλάδα; Μια γεύση από το πολιτικό σύστημα που προσπαθεί και επιβάλει η Ε.Ε. σε όλα τα κράτη-μέλη της και σε όσα κράτη έχει βάλει στόχο να "κατακτήσει";

Κι ένα ακόμα ντοκουμέντο το οποίο χρωστάω στο blog του γνωστού Έλληνα σατυρικού Χάρρυ Κλυνν: Αρσένι Γιατσένιουκ σε πλήρη δόξα! 
 Ο άνθρωπος που κλήθηκε από την Ε.Ε. να πρωτοστατήσει στο να επανέλθει η έτερη "εθνοσωτήρας" Τιμοσένκο.

Κι όλα αυτά για να μην ... έρθουν οι Ρώσοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου