Ουκρανία: αλήθειες και ψέμματα - Μανώλης Β. Βολουδάκης

Breaking

23/02/2014

Ουκρανία: αλήθειες και ψέμματα

Η περίπτωση της Ουκρανίας είναι μια ακόμη τραγική απόδειξη της απάνθρωπης εποχής στην οποία ζούμε. Τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται, τίποτε από ότι προβάλλεται δεν έχει να επιδείξει κάτι καλό, αλλά το τραγικότερο όλων είναι η φριχτή διαπίστωση πως η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία για τους 5-10 που καταδυναστεύουν τον πλανήτη. 

Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε την Ε.Ε. και τις Η.Π.Α. στο απόλυτο αντι-Ρωσικό ντελίριο, να αιματοκυλούν μια χώρα, να διώκουν τον εκλεγμένο Πρόεδρό της επειδή η πολιτική του χαρακτηρίζεται ως φιλορωσική και το τραγικότερο όλων είναι πως στο βωμό αυτών των άθλιων πολιτικών παιχνιδιών, θυσιάζονται αθώες ψυχές που δεν ξέρουν ποια είναι η αλήθεια και για ποιο λόγο πεθαίνουν!

Ρωτάω τον καθένα από εσάς: Ποια είναι η Γιούλια Τιμοσένκο; Ποια είναι αυτή η 54 ετών πολιτικός που το 2005 το περιοδικό Forbs ψήφισε ως την τρίτη ισχυρή γυναίκα του πλανήτη μετά την Αμερικανίδα Κοντολίζα Ράις και την Κινέζα Γου Γι; Είναι αλήθεια μια επαναστάτρια; Μια γυναίκα που θυσιάστηκε για τα συμφέροντα της πατρίδας της; Ή μήπως ακόμα ένα δείγμα του άθλιου δυτικού προτύπου διεφθαρμένου πολιτικού; Μετά την ήττα της στις προεδρικές εκλογές του 2010, ασκήθηκε εναντίον της δίωξη για κακοδιαχείριση την περίοδο της θητείας της (2007-2010), δεύτερη δίωξη σχετικά με την πώληση δικαιωμάτων για τις εκπομπές του άνθρακα, ενώ επιπρόσθετα διενεργήθηκε έρευνα, εις βάρος της, για απόπειρα δωροδοκίας και διαφθοράς του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας το 2003. Να σημειώσω πως για την Τιμοσένκο -η οικογένεια της οποίας έχτισε την περιουσία της πάνω στα «απομεινάρια» της ΕΣΣΔ και τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις- αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οδηγείτο στη φυλακή. Το 2001, είχε κρατηθεί για 42 ημέρες, κατηγορούμενη για λαθραία εξαγωγή φυσικού αερίου και φοροδιαφυγή. Εκείνη την περίοδο, διατελούσε αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, αρμόδια για ενεργειακά θέματα. Τελικά, απολύθηκε από τον τότε πρόεδρο Κούτσμα. Στις αρχές του 2011 οι δικαστικές αρχές της Ουκρανίας της απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα. Στις 5 Αυγούστου οι Αρχές την συνέλαβαν στο Κίεβο για ασέβεια προς το δικαστήριο στο οποίο δικαζόταν για κατάχρηση εξουσίας. Ενώ καταδικάστηκε τελικά σε ποινή επταετούς φυλάκισης και τριετούς στέρησης των πολιτικών της δικαιωμάτων στις 11 Οκτωβρίου, υπέβαλε στις 10 Αυγούστου προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (για να μη πούμε στην προστάτιδα της Ε.Ε.), η οποία εκδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2011, αποδίδοντας την καταδίκη της σε πολιτικούς λόγους(!!!), ενώ υποστήριξε πως αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, μια προσφιλή τακτική όλων των ενόχων πολιτικών απανταχού γης(!!!) Εν μέσω διαδηλώσεων, αιματοχυσιών και ταραχών, προχτές (21/2/2014) το Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της ανάκλησης των νόμων που οδήγησαν στην φυλάκιση της Τιμοσένκο, με ψήφους υπέρ 310 ψήφους και 54 κατά. Η Τιμοσένκο αποφυλακίστηκε χθες (22/2/2014) και θα μπορέσει να διεκδικήσει ξανά την εκλογή της σε κάποιο αξίωμα, καθώς το ποινικό της μητρώο θα είναι λευκό, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις(!!!)

Ρωτάω λοιπόν: Μέχρι που θα φτάσουν όλοι αυτοί που θέλουν να πατήσουν κάτω τον πλανήτη; Αιματοκύλισαν μια χώρα για να αθωώσουν μια πολιτικό που σίγουρο είναι πως θα οδηγήσει (αν και εφόσον εκλεγεί) την Ουκρανία στην πλήρη ένταξή της στην Ε.Ε., στη συμμαχία της με τις Η.Π.Α., στην οικονομική της υποταγή στα παγκόσμια συμφέροντα, τη στιγμή που όλοι οι δεσμοί αίματος και συμφέροντός της είναι δίπλα της στην πανίσχυρη και ομόδοξη Ρωσία στην οποία το μόνο σίγουρο είναι πως θα σταθεί αντίπαλος!

Τι να πει κανείς; Που θα σταματήσει αυτός ο παραλογισμός; Κάποτε ο κόσμος χανόταν με πολέμους! Σήμερα χάνεται με συνθήκες! Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο... ανθρώπινο αίμα και δυστυχία σε όλο τον πλανήτη...

Στώμεν καλώς αδέλφια! Ως εδώ! Ας ξυπνήσουμε γιατί δεν έχουμε άλλο χρόνο! Θα αφανιστούμε μόνοι μας ... από βλακεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου